1. Stavi sve sastojke za mješavinu začina u procesor hrane i miksaj dok ne dobiješ pastu.
2. Utrljaj začinsku pastu po raširenim purećim prsima. Razmaži sir po cijeloj površini. Zarolaj pureća prsa te ih dobro stisni purećom kožom. Špagom učvrsti roladu i zamotaj ju plastičnom folijom. Roladu stavi u hladnjak preko noći.
3. Sljedeći dan: Izvadi pureću roladu iz hladnjaka najmanje sat vremena prije pečenja. Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva, najmanje 20 minuta prije pečenja. Posudu za pečenje obloži papirom za pečenje. Izvadi pureću roladu iz plastične folije i osuši ju papirnatim ručnicima dok na površini nema vlage. Stavi ju na pleh obložen papirom za pečenje. Premaži površinu rolade uljem te ju popapri i posoli. Stavi ju u pećnicu na oko 10-15 minuta, dok površina rolade ne postane zlatno smeđe. Smanji temperaturu na 140 stupnjeva i peci dodatnih 20-30 minuta. Prelij pureću roladu umakom nakon 10 minuta pečenja i vrati ju natrag u pećnicu. Prije posluživanja ostavi roladu da se odmori 15 - 20 minuta. Nakon što se pureća rolada odmori, nareži je na kriške debljine centimetar i pol.
U slast!