Powered by
Franck ciglica
miss7 logo

Pekinška patka

Sastojci

  • patka od 2,5 do 3 kg
  • 1 žličica soli
  • 8 šalice vode
  • 8 šalice vode
  • 1 kriška đumbira
  • 1 mladi luk
  • 3 žlice meda
  • 1 žlica bijelog octa
  • 1 žlica šerija
  • 1 ½ žlice kukuruznoga škroba

Priprema

Patku operi i osuši kuhinjskim ručnikom. Oko vrata joj sveži konop i objesi je 4 sata na hladno, prozračno mjesto. U duboki lonac ulij vodu i dodaj naribani đumbir, nasjeckani mladi luk, med, ocat i šeri. Stavi kuhati, a kad voda zavrije, dodaj kukuruzni škob pomiješan s 3 žlice vode i stalno miješaj minutu, dvije. Patku skupa s vrpcom stavi u vodu sa sastojcima i pusti da ključa oko 10 minuta, nakon čega je izvadi i opet objesi na hladno, prozračno mjesto oko 6 sati da se temeljito osuši. Nakon sušenja patku posoli, stavi peći u pećnici na 200 ºC po 30 minuta sa svake strane. S oštrim nožem patku kasnije izreži na tanke kriške, prelij soskom od pečenja i posluži.

Uživaj!