Powered by
Franck ciglica
miss7 logo

Pastirska sarma

Sastojci

  • 500 g ribanog kiselog kupusa
  • 600 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 glavice crvenog luka
  • 100 g riže
  • 2 češnja češnjaka
  • žličica soli
  • malo papra
  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 3 jaja

Priprema

Razdvoji žumanjce i bjelanjke od dva jaja i napravi snijeg. Od krumira napravi pire i umiješaj kiselo vrhnje, malo nasjeckanog češnjaka, soli, 2 žumanjca. Zatim nježno umiješaj i snijeg. Na ulju dinstaj sitno sjeckanu glavicu luka, dodaj mljeveno meso pa prži 15 minuta. Kiseli kupus isperi u vodi, a rižu kratko prokuhaj. Meso i rižu pomiješaj, dodaj sitno sjeckanu glavicu luka, češnjak i začine i dobro promiješaj. U vatrostalnu ili keramičku posudu za složence premazanu maslacem složi narezani kiseli kupus I prelij ga sa 150 ml vode. Složi preko kupusa smjesu od mesa i riže i poravnaj žlicom. Preko mesa rasporedi pripremljeni pire. Sve skupa peći u pećnici na 175 stupnjeva 45 minuta.

Dobar tek!