Powered by
Franck ciglica
miss7 logo

Glazirana pečena šunka

Sastojci

  • svinjska šunka
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice senfa
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 1 žličica kumina
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1,5 žličica soli

Priprema

1. Pripremi šunku: Nožem zareži oko pola centimetra duboko površinu šunke tako da dobiješ romboidnu rešetku. Ulij pola šalice vode u tepsiju i stavi je na dno pećnice, a preko stavi rešetku. Položi šunku na rešetku i pokrij je aluminijskom folijom.

2. Peci pokrivenu šunku 2 sata na 140 ºC.

3. Pomiješaj sastojke za glazuru, miješaj dok se potpuno ne sjedine, oko 1 minutu.

4. Pojačaj temperaturu pećnice na 220 ºC Izvadi šunku iz pećnice i bogato je premaži polovicom smjese za glazuru. Vrati je u pećnicu nepokrivenu na 15 minuta. Zatim ponovno izvadi šunku i premaži je ostatkom smjese i peci 15 minuta dok se glazura ne karamelizira.

Posluži i uživaj sa svojim gostima!